FAQ

Op deze pagina vind je antwoorden op veelgestelde vragen. Heb je nog een andere vraag? Neem dan even contact op met één van onze dealers.

Hoe kan ik een testrit boeken?

Wil je zelf ervaren hoe fijn een SsangYong rijdt? Boek een testrit!
Je kan dat heel eenvoudig hier op de website doen. Ga naar de testritpagina, kies het model dat je wil testen, selecteer een dealer en bezorg ons je contactgegevens. Wij sturen je een berichtje ter bevestiging. De SsangYong-dealer van je keuze contacteert je om met jou een afspraak voor de testrit te maken.

Boek hier je testrit

Wanneer moet mijn SsangYong op onderhoud?

Voor je veiligheid en je comfort is het van belang dat je de voorgeschreven onderhoudsintervallen respecteert. Het verlengt de levensduur van je SsangYong en het is een noodzakelijke voorwaarde voor de geldigheid van de waarborg.

Je vindt de onderhoudsintervallen voor de huidige modellen hieronder terug. Rijd je met een ouder model? Je SsangYong-dealer geeft je graag meer info.

Model Motor Onderhoudsinterval*
Korando e-Motion elektrisch 10.000 km
     
Musso diesel 20.000 km
Rexton diesel 20.000 km

*Of jaarlijks, als het aantal jaarlijks gereden kilometers kleiner is dan het opgegeven onderhoudsinterval.

 

Mijn SsangYong heeft airco. Hoe wordt die onderhouden?

Bij elke onderhoudsbeurt vervangen we de interieurluchtfilter of pollenfilter. Het complete onderhoud van het aircosysteem gebeurt om de twee jaar. Het systeem wordt dan volledig gereinigd, gedesinfecteerd en opnieuw gevuld.

Soms ligt er een plasje water onder mijn auto. Duidt dat op een lek?

Je airco onttrekt vocht aan de lucht om het interieur te koelen. Daarom ligt er soms een plasje afgevoerd condenswater onder je auto. Dat is volkomen normaal en duidt niet op een lek of een ander defect.

Wat is AdBlue? Waarvoor dient het en hoe vul ik het bij?

De nieuwe dieselmotoren van SsangYong gebruiken AdBlue om de uitstoot van stikstofoxide (NOx) te beperken. AdBlue is een vloeistof die rechtstreeks in het uitlaatsysteem wordt geïnjecteerd. 

Een melding op je instrumentenpaneel geeft aan wanneer je AdBlue moet bijvullen en hoe lang je nog kan rijden. Let op: als de AdBlue-tank helemaal leeg is, kan je niet meer starten.

Je SsangYong heeft een apart reservoir voor AdBlue. De vulopening van het AdBlue-reservoir zit mee achter de tankklep en herken je makkelijk aan de blauwe vuldop waarop “AdBlue” staat. Als je AdBlue moet toevoegen, moet je een minimumhoeveelheid bijvullen. Raadpleeg hiervoor je handleiding of vraag meer info aan je SsangYong-dealer.

Waar vind ik de handleiding voor mijn SsangYong?

Wens je graag de gebruikshandleiding voor je SsangYong? Vraag het aan je SsangYong-dealer. Hij helpt je graag verder.

Wanneer moet ik mijn winterbanden wisselen?

Winterbanden zijn in België en Nederland niet verplicht, maar wel aan te raden. Als het kouder wordt dan 7°C, verliezen zomerbanden hun elasticiteit. Daardoor neemt hun grip op de weg af en worden de remafstanden langer.

Winterbanden blijven bij lage temperaturen elastischer en hebben daardoor meer grip in winterse omstandigheden. Daarom doe je er goed aan je zomerbanden al eind oktober of begin november te vervangen door winterbanden. Eind maart of begin april kan je weer overschakelen op zomerbanden.

In een aantal landen zijn winterbanden verplicht bij winterse rijomstandigheden. Kijk voor je op reis vertrekt altijd de actuele lokale regelgeving na. 

Wat met vierseizoensbanden?

Vierseizoensbanden zijn een goed alternatief voor winterbanden als je weinig kilometers rijdt. Je hoeft dan niet om het half jaar naar de garage om je banden te wisselen, terwijl je in de winter toch veiliger rijdt dan met zomerbanden.

In sommige landen gelden vierseizoensbanden als evenwaardig alternatief voor verplichte winterbanden, in andere landen niet. Kijk voor je op reis vertrekt altijd de actuele lokale regelgeving na.

Ik vertrek op reis. Moet ik een extra verzekering nemen?

Bij je nieuwe SsangYong hoort een uitgebreid waarborgpakket, inclusief pechverhelping in Nederland en in de rest van Europa. Je SsangYong-dealer geeft je graag meer info over de voorwaarden. Wil je een uitgebreidere dekking, permanent of voor een kortere periode? Je SsangYong-dealer helpt je graag verder.

Ik vind mijn autosleutel niet. Wat moet ik doen?

Als je op elke mogelijke plek hebt gezocht en niet over een reservesleutel beschikt, heb je een nieuwe autosleutel nodig. Via SsangYong Assistance kan je auto naar je SsangYong- dealer worden gebracht, al dan niet met een takeldienst. Je dealer bestelt voor jou een nieuwe sleutel aan de hand van het chassisnummer van je auto. Na ontvangst wordt de sleutel in de garage gecodeerd en gekoppeld aan je auto.