Rexton

The new authentic SUV
Overzicht

Zoveel kracht. Zoveel uitstraling.

New Rexton Y450 Rear Style

De Rexton is veiliger, krachtiger en stijlvoller dan ooit. Deze authentieke SUV rijdt heerlijk en de technologie aan boord zet een nieuwe standaard van verfijning, comfort en bescherming. Met zijn nieuwe design heeft de Rexton meer dan ooit een unieke look met een karaktervolle uitstraling.

  • Uitgerust met vierwielaandrijving en een nieuwe E-tronic automaat met acht versnellingen
  • Hoogste trekvermogen in zijn klasse: tot 3,5 ton
  • Laadvermogen tot 1.977 liter
  • Altijd geconnecteerd met navigatie, Apple CarPlay en Android Auto
  • Nieuw digitaal instrumentencluster
  • Zetelverwarming en -ventilatie
  • Parkeersensoren voor- en achteraan, inclusief 360°-camera
Design

Gespierd en luxueus.
De gesofisticeerde SUV.

De Rexton bouwt verder op het typische SUV-erfgoed, maar creëert een unieke stijl. Het nieuwe design van het radiatorrooster, de koplampen en de bumper versterken de indruk van kracht.

Het kenmerkende, dynamische lijnenspel op de flanken geeft de Rexton zijn statige, bijna koninklijke elegantie.

New Rexton Y450 Front Style

Kracht en veiligheid

Ook de achterkant van de Rexton valt op met zijn onderscheidende look. De horizontale achterlichten accentueren de breedte van de Rexton en maken hem nog indrukwekkender. Het hoog in de spoiler geplaatste derde remlicht vergroot de veiligheid, terwijl het nieuwe design van de bumper de sportieve uitstraling van de Rexton accentueert.

New Rexton Y450 Rear Driving
Interieur

Rijkelijk verfijnd. Behaaglijk comfortabel.

New Rexton Y450 Dash main

Het interieur onderscheidt zich door kwaliteitsvolle materialen. De zetels werden ontworpen voor een optimale ergonomie en verminderen de vermoeidheid bij lange ritten.
De zetels vooraan zijn niet alleen verwarmd en geventileerd, maar ook elektrisch verstelbaar

De Rexton is in Nederland enkel beschikbaar als 2-zits grijs kenteken versie. Vraag uw SsangYong dealer naar de mogelijkheden.

New Rexton laadvloer grijs kenteken

Altijd geconnecteerd

Het nieuwe digitale instrumentencluster (12,3”) toont je de info die je nodig hebt, wanneer je ze nodig hebt. Het navigatiesysteem is uitgerust met een HD-aanraakscherm (9,2”) dat Apple CarPlay en Google Android Auto ondersteunt. Het systeem speelt ook digitale media in hoge resolutie af.

Vier camera’s, een aan elke kant van de Rexton, geven je een onbelemmerde en volledige kijk in high definition op de onmiddellijke omgeving. Zo worden stapvoets rijden en parkeren veiliger en makkelijker.

New Rexton Y450 Side
Technologie

Krachtige prestaties.
Soepele transmissie.

Krachtige motor

Met een vermogen van 202 pk en een koppel van 441 Nm is de 2.2 liter e-XDi220 dieselmotor met AdBLue-technologie nog krachtiger geworden. In combinatie met vierwielaandrijving en de nieuwe automatische transmissie met acht versnellingen kan je met de Rexton tot 3,5 ton trekken.

Inschakelbare vierwielaandrijving

De Rexton is beschikbaar met inschakelbare vierwielaandrijving. Die kan je zelf activeren, afhankelijk van de omstandigheden op de weg of op het terrein.

 

Max. vermogen

202
pk


Max. koppel

441
Nm
New Rexton Y450 2.2L diesel engine

Automatisch schakelen met 8 versnellingen

De nieuwe E-tronic automaat telt niet minder dan acht versnellingen. Daarmee schakelt de Rexton soepeler dan ooit. Handmatig schakelen kan ook, voor een snellere respons en een dynamischer rijgedrag.

Multilink achterwielophanging

Dankzij de onafhankelijke ophanging kunnen de wielen onafhankelijk van elkaar bewegen, op en neer en naar links of naar rechts. Ideaal als je ook offroad gaat of op een ruw wegdek rijdt. Het multilinksysteem zorgt voor een optimaal rijcomfort.

Uitzonderlijke trekkracht

De Rexton is de ideale auto om eropuit te trekken. Met vierwielaandrijving en automatische transmissie kan hij tot 3,5 ton trekken. Daarmee biedt de Rexton je het hoogste trekvermogen in zijn categorie. De Rexton is bovendien uitgerust met een sperdifferentieel met beperkte slip. Daarmee behoud je ook in de allerzwaarste rijomstandigheden je grip op de ondergrond.

New Rexton Y450 Front Highway Driving
Veiligheid

Veiligheid voorop. Altijd en overal.

New Rexton Y450 City top view

Nog meer veiligheid dankzij ADAS

De Rexton is uitgerust met tal van nieuwe ‘Deep Control’-functies die de actieve en passieve veiligheid op een ongekend hoog niveau brengen. Ze maken de risico’s in het verkeer zo klein mogelijk en kunnen ongevallen voorkomen.

Het vernieuwde ADAS-systeem van SsangYong brengt de actieve veiligheid van de Rexton naar een nog hoger niveau. ADAS staat voor Advanced Driver Assistance Systems. Het systeem maakt gebruik van sensoren, data en artificiële intelligentie om je veiligheid te verhogen.

Bekende ADAS-veiligheidssystemen zijn onder meer de detectie van kruisend verkeer bij het verlaten van een parkeerplaats (EAF), een waarschuwing als de auto voor je in een file vertrekt (FVSA) en een waarschuwing voor snel naderend achteropkomend verkeer bij het veranderen van rijstrook (LCA).

Net zo belangrijk zijn het automatische noodremsysteem bij detectie van een voetganger of een ander voertuig (AEBS), net als het systeem dat automatisch je grootlichten in- en uitschakelt om verblinding van andere weggebruikers te vermijden (HBA). Daarnaast kan de Rexton ook met andere, nieuwe ADAS-systemen worden uitgerust.

New Rexton Y450 Desert Driving

Intelligente adaptieve cruise control (IACC)

IACC gebruikt radarinfo en camera’s om een veilige snelheid en afstand tot het vooroprijdende voertuig aan te houden. Het systeem maakt ook gebruik van real-time navigatiegegevens om te anticiperen op scherpe bochten, kruispunten of een veranderende snelheidsbeperking, bijvoorbeeld bij het naderen van een bebouwde kom.

Actieve rijstrookassistentie (LKA)

LKA monitort met een camera de markeringen op de weg. Als je van rijstrook verandert zonder vooraf je richtingaanwijzer te gebruiken, wordt de besturing automatisch gecorrigeerd om de auto op het juiste rijvak te houden.

Vermoeidheidsdetectie (DAW)

DAW monitort je rijpatronen en detecteert signalen die erop kunnen wijzen dat je aandacht verslapt. In dat geval hoor je een geluidssignaal en krijg je het advies even te stoppen.

Assisentie voor rijstrookcentrering (CLKA)

Via de camera vooraan herkent CLKA wegmarkeringen en andere voertuigen. Het systeem zorgt het ervoor dat je auto in het midden van je rijvak blijft rijden.

Waarschuwing voor veilige afstand (SDW)

SDW monitort voortdurend je snelheid en de afstand tot het vooroprijdende voertuig en waarschuwt je met een geluidssignaal als de remafstand niet langer veilig is.

Detectie kruisend verkeer bij achteruitrijden (RCTA)

Als er een voertuig komt aanrijden terwijl je achteruitrijdt om een parkeerplaats te verlaten, laat RCTA je een waarschuwingssignaal horen en worden de remmen geactiveerd om je auto te stoppen.

Dodehoekdetectie (BSA)

BSA detecteert voertuigen in de blinde hoek en waarschuwt je met een lichtsignaal in je buitenspiegel.

Waarschuwen voor veilig uitstappen (SEW)

SEW detecteert achteropkomend verkeer en waarschuwt de inzittenden om goed uit te kijken voor ze uitstappen.


Negen airbags

De Rexton heeft negen airbags, waaronder een knie-airbag voor de bestuurder en zijdelingse airbags op de tweede zitrij.

1

Airbag voor de chauffeur

2

Knie-airbag voor de chauffeur

3

Airbag voor de passagier

4, 5 

Zijdelingse airbags voor chauffeur en passagier

6, 7 

Zijdelingse airbags achterin

8, 9  

Gordijnairbags

 

New Rexton 9 airbags

Stabiliteit in alle omstandigheden

De nieuwe Rexton is uitgerust met een elektronisch stabiliteitsprogramma (ESP) met TSC, een nieuw systeem dat de aanhangwagen stabiliseert. Het ESP-systeem met TSC past de kracht van de motor en de remmen aan als je de controle dreigt te verliezen.

De Rexton is ook uitgerust met remkrachtondersteuning (BAS), koprolpreventie (ARP), wegrijhulp op hellingen (HSA), automatische dalingscontrole (HDC) en automatische waarschuwingslichten (ESS).

New Rexton Y450 Camping
Grijs kenteken

De Rexton in beschikbaar als tweezitter "LCV" lichte vracht.

De zetels achteraan zijn verwijderd en vervangen door een vlakke laadvloer om te voldoen aan de voorwaarden.