Je bent hier:Home Nieuws SsangYong onthult zijn visie op een nieuwe middelgrote ‘Mild hybrid’ SUV in Parijs

SsangYong nieuws

SsangYong onthult zijn visie op een nieuwe middelgrote ‘Mild hybrid’ SUV in Parijs

mild-hybride-suv

Tijdens de 2016-editie van de Autosalon in Parijs onthulde SsangYong zijn visie op een nieuwe middelgrote ‘Mild Hybrid’ SUV.

“De SIV-2 geeft de stijlrichting aan waarin de volgende middelgrote SsangYong SUV zou kunnen evolueren”

De SsangYong SIV-2 (Smart Interface Vehicle) is een concept voor een middelgrote premium SUV. Dit nieuwe concept, dat is gebaseerd op SsangYongs ontwikkelingsthema ‘Robuust, Speciaal, Premium’, borduurt voort op de emotionele interface tussen de bestuurder en de auto en zal uitgroeien tot een belangrijk strategisch model in het SsangYong-gamma.

“‘Mild hybrid’-technologie maakt het merk bestand tegen de toekomst”

De SIV-2 is een ‘mild hybrid’-auto, aangedreven door een drukgevoede 1.5-benzinemotor in combinatie met een elektrische motor-generator van 10 kW en een lithium-ionbatterij van 500 Wh. Dit resulteert in een ‘mild hybrid’-systeem van 48 V dat garant staat voor een stille en efficiënte rij-ervaring, een beperkte CO2-uitstoot en een geruisloze werking bij stationair toerental en lage snelheden.

Dit milieuvriendelijke concept wordt gekenmerkt door een lichtgewicht koetswerk, een laag zwaartepunt en een onderstel en ophanging die doorontwikkeld kunnen worden voor alternatieve modellen met hoogrendementsaandrijvingen, zoals hybrides, plug-inhybrides en elektromotoren om de toekomst van het merk SsangYong veilig te stellen. De introductie van de SIV-2 “mild hybrid” is voorzien voor 2018.