Je bent hier:Home Modellen SsangYong XLV Veiligheid

  • Veiligheid van
    top niveau.

Veiligheid

Met meer actieve veiligheidssystemen dan ooit.

De XLV is uitgerust met veel slimme veiligheidstechnologieën die ook te vinden zijn op premium-berlines. Sommige van deze state-of-the-artsystemen anticiperen op dreigend gevaar en zorgen voor een gepaste reactie, terwijl andere het rijden over het algemeen gemakkelijker en veiliger maken.

23-24pimagel

Autonomous Emergency Braking (AEB)

Het AEB-systeem remt automatisch wanneer het een dreigende frontale botsing vaststelt en de bestuurder niet reageert op het gevaar. Het systeem activeert de remmen alleen wanneer het voertuig minder dan 60 km/h rijdt.

Forward Collision Warning (FCW)

Het FCW-systeem waarschuwt de bestuurder voor een mogelijke frontale botsing wanneer de bestuurder zich niet bewust lijkt van het gevaar.

 Hoe werkt het?

STAP 1 Voertuig gedetecteerd vooraan STAP 2 Bestuurder gewaarschuwd voor dreigend gevaar STAP 3 Systeem neemt tijdelijk controle over de remmen over.
STAP 1 Voertuig gedetecteerd vooraan
STAP 2 Bestuurder gewaarschuwd voor dreigend gevaar
STAP 3 Systeem neemt tijdelijk controle over de remmen over.

Lane Keeping Assist (LKA)

Als het voertuig de rijstrookmarkering overschrijdt door onoplettendheid van de bestuurder, zal het LKA-systeem automatisch de controle over het stuur overnemen en het voertuig opnieuw binnen de rijstrook sturen.

Lane Departure Warning (LDW)

Het LDW-systeem laat een waarschuwingssignaal weerklinken wanneer de bestuurder, door afleiding of slaperigheid, het voertuig laat afwijken van zijn rijstrook zonder de knipperlichten te gebruiken.

Hoe werkt het?

STAP 1 Rijstrookmarkering gescand vooraan STAP 2 Bestuurder gewaarschuwd voor verlaten van rijstrook STAP 3 Systeem neemt tijdelijk controle over het stuur over
STAP 1
Rijstrookmarkering gescand vooraan
STAP 2
Bestuurder gewaarschuwd voor verlaten van rijstrook
STAP 3
Systeem neemt tijdelijk controle over het stuur over

* De bovenstaande systemen zijn ontworpen om het rijcomfort en de rijveiligheid te bevorderen, maar het is mogelijk dat ze niet in alle omstandigheden werken. Neem contact op met uw plaatselijke dealer voor meer informatie.