Je bent hier:Home Modellen SsangYong Rodius Technische specificaties

  • Baanvast
    en vastberaden.

Technische specificaties

Een fraai staaltje van techno-logica

De nieuwe Rodius is uitgerust met een motor die meer kracht biedt bij een lager brandstofverbruik. De 2,2 liter grote SV220-diesel van de jongste generatie ontwikkelt bijzonder veel koppel (400 Nm) vanaf de laagste toerentallen.

Rodius dieselmotor
SV220-dieselmotor.

E-Tronic-7-trapsautomaat

De intelligente sturing voorspelt het rijgedrag van de bestuurder en evalueert de dynamiek van de auto voortdurend om optimaal te schakelen. De selectiehendel met tipfunctie biedt de interactiviteit van een manuele transmissie, terwijl de wintermodus het mogelijk maakt om in 2de versnelling weg te rijden zodat u wielspin vermijdt bij sneeuw of ijzel.

Handgeschakelde 6-bak

Het motorkoppel komt volledig tot zijn recht dankzij de goed gespatieerde handgeschakelde 6-bak. Dit komt zowel het verbruik als het geluidscomfort ten goede.

Semipermanente 4WD

Rijden met semipermanente vierwielaandrijving is eenvoudig en staat borg voor een uitstekende wendbaarheid. In normale omstandigheden wordt het voertuig alleen op de achterwielen aangedreven, wat het verbruik verlaagt doordat er minder rolweerstand is. De bestuurder kan al rijdend overschakelen op vierwielaandrijving als er behoefte is aan extra tractie.