Je bent hier:Home Modellen SsangYong Korando Veiligheid

  • De Korando:
    synoniem voor veiligheid.

Veiligheid

Synoniem voor veiligheid: Korando

De standaarduitrusting van de New Korando omvat voortaan zes airbags: twee frontale, twee zijdelingse vooraan en twee gordijnbags die zich over de hele lengte van het interieur uitstrekken om zowel voor- als achterin bescherming te bieden. De passagiersairbag voorin kan uitgeschakeld worden. Verder zijn de voorstoelen voorzien van elektronisch gestuurde actieve hoofdsteunen, terwijl de achterbank uitgerust is met ISOFIX-verankeringen voor kinderzitjes.

korando veiligheid airbags
De Korando beschikt over zes airbags: twee frontale, twee zijdelingse vooraan en twee gordijnbags die zich over de hele lengte van het interieur uitstrekken om zowel voor- als achterin bescherming te bieden.

Top technologie voor een perfecte controle

Actieve hoofdsteunen voorin, ISOFIX verankeringen op de achterbank en Hill Start Assist (HSA)
Actieve hoofdsteunen voorin  /  ISOFIX verankeringen op de achterbank  /  Hill Start Assist (HSA)

Rijveiligheid en efficiëntie komen op de eerste plaats. Daarom is de New Korando gewapend met een arsenaal aan geavanceerde rijhulpsystemen, die het comfort van de inzittenden naar een hoger niveau tillen. Het Electronic Stability Program (ESP) omvat de praktische wegrijhulp voor op hellingen Hill Start Assist (HSA) en activeert indien nodig het Emergency Stop Signal System (ESS). Het vierwielaandrijvingssysteem wordt elektronisch gestuurd en kan desgewenst vergrendeld worden (4WD lock).

Nog een belangrijke voorziening is het Tyre Pressure Monitoring System (TPMS), dat de bestuurder attent maakt op een onjuiste bandendruk. Zo wordt de bestuurder ertoe aangezet de druk aan te passen, wat niet alleen de veiligheid, maar ook het verbruik ten goede komt.

ESP (Elektronisch Stabiliteitsprogramma)

Het elektronisch stabiliteitsprogramma houdt de voertuigdynamica continu in de gaten. Wanneer de bestuurder de controle dreigt te verliezen, grijpt het in op het motorvermogen en de remmen zodat de auto zijn stabiliteit hervindt. Het ESP omvat niet alleen ABS, maar ook een Active Rollover Protection (rolneigingdetectie), een Anti-Slip Regulation (tractiecontrole) en Brake Assist om de New Korando optimaal te laten reageren op potentieel gevaarlijke rijsituaties.